Diputatu nagusiak iragarri du urte amaieran hasiko direla EDA Drinks Wine Campusa eraikitzen - arabapress
Diputatu nagusiak iragarri du urte amaieran hasiko direla EDA Drinks & Wine Campusa eraikitzen
"EDA ez da soilik campus bat, etorkizuneko apustua da Arabako Errioxarentzat, Arabarentzat eta herrialde osoarentzat", adierazi du Ramiro Gonzalezek

Vitoria-Gasteiz, 2025eko ekainaren 2a. Arabako diputatu nagusiak gaur iragarri duenez, EDA Drinks & Wine Campusaren obrak urte honen amaieran hasiko dira, proiektuaren egutegi eguneratuan aurreikusita zegoen bezala. Basque Culinary Centerrek bultzatutako ekimen estrategikoa da, Arabako Foru Aldundiaren, Eusko Jaurlaritzaren eta mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektoreko eragileen babesarekin.
"EDA ez da soilik campus bat, etorkizuneko apustua da Arabako Errioxarentzat, Arabarentzat eta herrialde osoarentzat", adierazi du diputatu nagusiak batzordean egindako agerraldian. Campusak Gasteizen eta Guardian izango ditu egoitzak, eta unibertsitate-prestakuntza, ikerketa, ekintzailetza eta lurraldearekiko zuzeneko lotura uztartuko ditu.
Campusaren diseinu arkitektonikoa, Carvalho Araújo estudio portugaldarraren eskutik, idazketa-fasean dago gaur egun, irailean eman baitzioten proiektu exekutiboa, 2025eko abenduan eraikitzen hasteko helburuarekin.
Proiektuak 8 milioi euroko foru-finantzaketa konprometitua du, 2025, 2026 eta 2027 artean banatuta. Aurrekontu-birbanaketa hori inbertsio-egutegiaren egokitzapen tekniko baten ondorio da, baina horrek ez du inolako aldaketarik eragingo erakundeen konpromisoan, ezta obren hasieran ere.
"EDA nazioarteko erreferentea izango da edarien eta ardoaren berrikuntzan, gure lurrarentzako garapen ekonomiko eta sozialerako palanka, eta funtsezko tresna talentua erakartzeko, enplegua sortzeko eta Arabako Errioxak munduan duen lidergoa indartzeko", amaitu du ahaldun nagusiak.